Tentang Adam Adli

Semoga suara rakyat yang diamanahkan kepada Ahli-ahli Dewan ini dihormati dan digalas sebagai tanggungjawab berat yang akan diperhitungkan kepada kita kelak

Impak & Program

Teras Idea Belia

Sidang Pertama, Penggal Pertama, Majlis Parlimen Yang Kelima Belas. Semoga Majlis kali ini berlangsung baik, mengangkat martabat Dewan dan meraikan semangat demokrasi.

Wajah-wajah segar dalam Dewan biarlah jadi nafas lega buat harapan rakyat untuk melihat kepentingan negara dibahas dengan tertib dan penuh hormat.

 

Semoga suara rakyat yang diamanahkan kepada Ahli-ahli Dewan ini dihormati dan digalas sebagai tanggungjawab berat yang akan diperhitungkan kepada kita kelak.

Adam Adli

Timbalan Menteri KBS

Adam Adli dalam Politik

Saya bermula sebagai seorang aktivis pelajar.

Pada 16 September 2021, saya secara rasmi menyertai Parti Keadilan Rakyat bersama 20 aktivis muda dan pemimpin pelajar lain, termasuk peguam Asheeq Ali, dan aktivis Sarah Hadi.

Alhamdulillah selepas pemilihan kepimpinan Parti Keadilan Rakyat 2022, saya dipilih sebagai Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) untuk parti itu untuk penggal 2022-2026.

Adam Adli dan Hang Tuah Jaya

  • Untuk aduan di kawasan Hang Tuah Jaya, sila hubungi Sdr Wan di +6013-4777363 menerusi Whatsapp.
  • Maklumkan kawasan anda ikut pembahagian DUN (Pengkalan Batu, Bukit Katil, Ayer Keroh, atau Ayer Molek) – dan beliau akan cuba buat yang terbaik menghubungkan anda dengan penyelaras kami atau pun pihak berkuasa yang relevan di setiap kawasan untuk tindakan lanjut.

Adam Adli di Media

Berita Semasa

Mesyuarat Jawatankuasa Kabinet Pembangunan Sukan (JKPS) Siri 1/2023

Mesyuarat Jawatankuasa Kabinet Pembangunan Sukan (JKPS) Siri 1/2023

Pagi tadi berlangsung Mesyuarat Jawatankuasa Kabinet Pembangunan Sukan (JKPS) yang dipengerusikan oleh Timbalan Perdana Menteri, YAB Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi.Kali terakhir mesyuarat…

Terima kasih Uncle Krishnan, rest well

Terima kasih Uncle Krishnan, rest well

Saya rakamkan takziah dan rasa kehilangan atas pemergian Naib Ketua Cabang dan Pegawai Perhubungan Parlimen Hang Tuah Jaya, Uncle Krishnan yang menghembuskan nafas terakhir sebentar…